Recept: Jahodový cheesecake

Categories Rýchle
Jahodový cheesecake

Cheesecake je nenáročný koláčik a dokáže ho upiecť naozaj každý. Naozaj, Lucia, len si musíš kúpiť správny tvaroh 🙂

Vyskúšajte to so mnou, pokojne aj prvýkrát. Podľa tohto receptu to zaručene zvládnete.

Na jahodový cheesecake potrebujete:

Na korpus:

200 gramov sušienok Lotus

2 lyžice masla

Na plnku:

500 gramov jemného odtučneného tvarohu

pol hrnčeka kryštálového cukru

2 vajíčka

1 balíček vanilkového cukru

hrsť jahôd + zvyšok na ozdobu podľa potreby

Postup:

V sekáčiku rozmixujte keksíky na prach. Pripravte si okrúhlu formu na tortu. Keksíky nasypte do formy a rovnomerne uhlaďte. Maslo nakrájajte na maličké kúsky a porozhadzujte po keksíkoch. Vložte do rúry, ktorá sa vám momentálne vyhrieva na 180 stupňov a 3 minútky nechajte maslo roztopiť.

Medzitým si pripravte náplň zmiešaním všetkých surovín na hladkú hmotu – hrsť jahôd nakrájajte na maličké kúsky a pridajte do tvarohovej hmoty. Tú vylejte na keksíky a pečte asi 45 minút. Po upečení je cheesecake ešte trošku trasľavý v strede, no okraje sú mierne ružové. Ozdobte zvyšnými jahodami a konzumujte po troch hodinách.

Vyskúšajte aj recept na cheesecake so slaným karamelom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *