RECEPT: Cheesecake s vanilkovou polevou z krémového syra

Categories Nezaradené


Na cheesecake potrebujete:

200 gramov maslových sušienok
100 gramov masla

750 gramov mascarpone
200 gramov kyslej smotany
300 gramov práškového cukru
4 vajcia

Na vanilkovú polevu potrebujetele:

100 gramov krémovej nátierky (Philadephia, Linessa, Bánovecká…)
20 gramov masla
125 gramov práškového cukru
pol lyžičky vanilkového extraktu
mlieko na zriedenie 

Postup:

Rozpustite maslo a nasekajte sušienky. Rukou spojte a natlačte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zdvihnite 2 centimetre na okraj formy. Dajte do rúry zapiecť pri 180 stupňov na 2 minúty. Mascarpone vyšľahajte s kyslou smotanou, priadjte cukor a po jednom vajcia. Vylejte celú zmes na cesto. 

Pečte pri teplote 160 stupňov asi 45 minút. Po upečení nechajte cheesecake úplne vychladnúť a vložte ho na 2 hodiny do chladničky. 

Medzitým si pripravte polevu. Rozpustite maslo, vmiešajte doň extrakt, nátierku a práškový cukor. Ak sa vám bude zdať hustá, pridajte mlieko. Polevou polejte cheesecake až pred serírovaním, prípadne priamo na tanieri. 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *