Lotus cheesecake so slaným karamelom

Categories Slávnostné

Každý cheesecake je o niečo lepší ako ten predtým. Aspoň v mojej virtuálnej cukrárni. Tento je meninový. Karamelový. Vyskúšajte. 

Na karamelový cheesecake potrebujete: 


Na menšiu tortovú formu: 

KORPUS: 
– pol balíčka Lotus keksov
– 2 lyžice masla 

PLNKA:
– 750 gramov jemného tvarohu
– 2 vajíčka
– 100 ml šľahačkovej smotany
– pol hrnčeka cukru
– lyžica Lotus nátierky (nemusí byť) 

POLEVA: 
– 3 lyžice kryštálového cukru
– väčšia štipka soli
– 20 ml šľahačkovej smotany (len taká troška) 


Postup: 


Keksy s maslom rozsekajte v sekáčiku, natlačte do formy a na dve minutky dajte do rúry. (Kým sa vám vyhrieva na 180 stupňov, pri ktorých budete piecť cheesecake). Vyberte a odložte bokom. 
Ingrediencie na plnku vymiešajte, vylejte na predpečený korpus a pečte v rúre 35 až 40 minút – stred bude ešte trasľavý, kraje pevné a mierne naružovelé. Odložte vychladiť. Medzitým si z cukru pripravte karamel – teda, opražte cukor v panvici a počkajte, kým sa rozpustí, pridajte soľ, šľahačkovú smotanu, vymiešajte do rozpustenia na miernom plameni a keď to bude, vylejte na cheesecake. Pokojne to nechajte trochu stuhnúť, nech vám to nestečie po stranách koláča.

Dobrú chuť! 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *