Recept: Hrnčeková bublanina

Categories Nezaradené

Jednoduchá hrnčeková bublanina, ktorú zvládnete bez váhy aj keď ste úplný začiatočník. Že by ste práve našli adepta na svoj prvý koláč v živote? O 45 minút je na stole. 

Na plech veľkosti 20 x 20 centimetrov potrebujete: 

1 hrnček špaldovej múky 
1/2 hnčeka práškového cukru
1 vajce
1/2 hrnčeka mlieka
1/4 hrnčeka oleja
1/2 balíčka kypriaceho prášku
1/2 balíčka vanilkového cukru
práškový cukor na posypanie
2 hnrčeky ovocia (maliny, jahody, čerešne…) 


Ako na to: 

Práškový cukor vyšľahajte s vajíčkom, pridajte mlieko, olej, prešľahajte, pridajte práškový cukor a následne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejte na pekáč, ozdobte ovocím a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Bublanina je upečená, keď do nej môžete strčiť špáradlo a vyberiete ho čisté. 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *