Citrónový koláč s mascarpone a jahodami v bielej čokoláde

Categories Nezaradené

Cesto: 
1 balíček lístkového cesta, frajeri si môžu urobiť vlastné

Náplň:
200 gramov mascarpone
200 gramov odtučneného jemného tvarohu
1 malý biely jogurt 
2 lyžice nátierkového masla bez príchute 
100 ml šľahačkovej smotany
2 žĺtky 
pol hrnčeka kokosového cukru
1 vanilkový cukor 
kôra a šťava z jedného veľkého biocitróna 

Čokoládová ganache:
200 gramov bielej čokolády

100 ml šľahačkovej smotany

Postup: 
Cesto vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, necháme pár minút zapiecť. Po zapečení ho možno bude treba vidličkou spľasnúť, neprekáža, že sa popuká. 

Suroviny na náplň dôkladne zmiešame, vylejeme na cesto a pečieme asi 25 minút. 

Medzitým si v šľahačke rozpustíme čokoládu a necháme mierne vychladnúť. Ganache polevu vylejeme na studený koláč, poukladáme jahody a papáme. 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *