Domáca mrkvová nátierka s vajíčkom a kurkumou

Categories Nezaradené
Bola som na nákup v YEME – Plnochutné potraviny. Čakala som všeličo. Podľa fotiek, že to bude pekné, podľa konecptu, že to bude drahé. Bullshit. Pekné to bolo, ale za nákup som zaplatila podobne ako za ten v Lidli. 
Široká ponuka potravín, výborné nedopekané pečivo, ale čerstvo upečené, zelenina, ovocie, bylinky, mäsové produkty aj jogurty a mliečne výrobky od lokálnych výrobcov. Jednoducho inde už nenakupujem. 
Na rožteky s ľanovými semiačkami som natrela domácu mrkvovú nátierku. Pripravte si ju už deň vopred, nech sa chute spoja, mrkva zosladne a maslo zase trošku stuhne. Výborne chutí aj na hriankach. 

Na mrkvovú nátierku potrebujete:

50 gramov masla
jeden malý biely jogurt 
4 mrkvy
2 vajíčka
štipku kurkumy
soľ, korenie 

Ako na to: 

Mrkvu postrúhajte najemno, vajcia uvarené natvrdo tiež, pridajte maslo, ktoré ste nechali 3 hodiny pri izbovej teplote, jogurt, dochuťte soľou a koreninami a dôkladne premiešajte. Odložte na pár hodín do chladničky a konzumujte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *