Valentínska mascarpone torta s čokoládovou polevou s Captain Morgan

Categories Nezaradené

 Mascarpone, čokoláda a Captain Morgan sú prísľubom foodgasmického zážitku. Luxusná torta je ako stvorená na valentínske menu. Vyskúšate?

Potrebujete: 

Korpus:

100 gramov maslových keksov
30 gramov masla

Krém:

500 gramov mascarpone
400 gramov hladkého tvarohu
3/4 hrnčeka kryštálového cukru
2 vajcia

Poleva: 

200 gramov čokolády
200 ml šľahačkovej smotany

Postup: 

Keksy rozsekajte v sekáčiku a vysypte do tortovej formy. Pohrkaním urovnajte. Na keksy poukladajte nakrájané maslo a formu vložte do rúry na 5 minút na 180 stupňov.
V miske zmiešajte ingrediencie na krém a zmes vylejte na predpripravený korpus. 

Pečte asi 50 minút. 

Polevu si pripravte ako klasickú ganache: v šľahačke rozpustite čokoládu a nechajte mierne vychladnúť. Vylejte na vychladnut tortu a odložte na 3 hodiny do chladničky. 

Dobrú chuť! 

P.S.: Toto celé je valentínsky post vlastne. Lebo tieto megafotky fotil Tomáš. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *