Recept na Pulled pork – pomaly pečené bravčové pliecko

Categories Nezaradené

Amerika! Minulý rok sme na Grape ochutnali pulled pork v domácej žemli od Salt’n’Peppa a poviem vám, odvtedy nám nedá spávať. Milujem Coolinárov a mega ma potešilo, keď pridali ich verziu tejto delikatesy. O čo vlastne ide? Bravčové pliecko pečiete na nízkej teplote tak dlho, až sa rozpadá na vlákna. Je to tisíckrát lepšie ako nejaký burger. Tak poďte na to. 

Na Pulled pork potrebujete:


500 gramov bravčového pliecka z mäsiarstva
soľ, čierne korenie, papriku a drvenú rascu

 Voliteľné: 

  • domáca medová horčica (4 lyžice horčice zmiešame s lyžicou medu)
  • šalátové listy 
  • červená cibuľa
  • domáce žemle (recept ČOSKORO) 

Ako na to: 


Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, opaprikovíme a orascovíme. Následne ho sprudka opečieme na suchej do maximálna vypeckovanej panvici pár sekúnd zo všetkých strán. Takéto vyšokované mäso dáme do pekáča, podlejeme pohárom vody a dáme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečieme 4 hodiny. Mäso obraciame, podlievame, hráme sa s ním, pridávame vodu, keď sa vyparí, nech je krásne šťavnaté. 

Po upečení ho necháme trošku vychladnúť a vidličkou alebo prstami ho roztrháme na vlákna a zmiešame s výpekom. Podávame v rozpečenej žemli potretej medovou horčicou so šalátovými listami a cibuľou na krúžky. 

Fotky čoskoro, lebo Tomáš ma nimi asi vydiera alebo čo. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *